Thursday, January 12, 2012

än så länge är allt väl

Klockan ar atta och vi sitter och vantar pa taxin som ska ta oss till Koh Taos hamn. Vi lamnar varat hostel och vara rumskompisar sjunger och spelar Eagle Eye Cherry's Save Tonight, fast de andrar refrangen till Stay tonight, and fight the break of dawn. Det gor lite ont i hjartat. Dagarna och kvallarna och natterna och det gryningarna pa Koh Tao var underbara. Alla borjar komma upp fran stranden for att kopa billig men ack sa god Chang pa 7'eleven. For en kort stund funderar vi pa att boka om nattbatsbiljetten till morgondagen istallet. Men sedan tidigare vet vi att det ar bra att dra nar man har som roligast.

Tva timmar senare ligger vi pa roda 60-centimetersmadrasser med sakert 50 andra resande. Nattbaten har mysig belysning och vi har nu sju timmar av guppade framfor oss. Vissa somnar, andra kan inte hur mycket dom an forsoker.

Sen, nagonstans mellan drom och verklighet hors tre langa tutningar och det ar dags att stiga av for att ta buss fran Surat Thani till Krabi. Val framme vid Ao Nang beach inser vi att det inte kanns helt ratt, och en long tail-bat runt nagra klippor tar oss till Tan Soi. Vi mots inte nu av svenska turister i foppatofflor utan en strand dar 95% av besokarna har dreads och klattrar i bergen. Kontrasterna ar omatbara. Vi bar vara vaskor langs en lang stig upp i djungeln. Tittar du till vanster ser du en liten hippiebar dar det spelas Bob Marley och tittar du till hoger mots du av annu en. Vi far varan egen lilla bungalow dar vi om kvallarna sitter pa balkongen och dricker Chang, for att sedan ga ner till stranden och forsoker utmana de thailandska bartenderna pa att bygga klossar och spela andra spel. Bakom oss gar pojkarna med dreads pa lina och nagon klattrar i traden. Allt ar som det ska vara.



Om nagra dagar aker vi till Khao Lak for att vandra i djungeln och aka ut till Similian och Surin islands for lite snorkling. Sedan bar det av soderut mot Satun och Tarutao. Allt ar fint, allt ar val. Hoppas ni mar bra dar hemma!

2 comments:

  1. Vilka tråkiga läsare du har, som inte kommenterar... Du får hålla tillgodo med mig igen. Vilken förförisk text, som så träffande gestaltar den där alldeles speciella asiatiska känslan som gör att man vill åka dit NU! Skriv mera - vet att det är fler än jag som läser! PUSS & KRAM
    PS. Hälsa till Surin! Vi kom ju bara halvvägs när vi var på väg dit för många år sedan. Kom ihåg att fota också!

    ReplyDelete
  2. Jag är aaavis! Nu ska jag tröstshoppa med presentkortet jag fick av dig. Jag har gjort en smoothie också med ananas i, känns faktiskt exakt som att jag är utomlands sådetså. Ha det bra och ta det lugnt med alla reggaemän!! Puss och kram från din älsklingssyster

    ReplyDelete